Jag är en sådan som gärna blickar bakåt och badar i nostalgi, men efter att ha summerat mitt 2015 inom musik, filmer, tv-serier och böcker är det dags att lämna plats för det nya året! Nu är det dags att gräva djupt i min hype och förväntan inför 2016.

Förväntan inför 2016: The X-Files
David Duchovny (Mulder) och Gillian Anderson (Scully).

Arkiv X

Världens kanske bästa science fiction-serie återuppstod med pompa och ståt för drygt en vecka sedan. I dagsläget har bara två avsnitt sänts, men ändå återstår bara fyra. Ge oss nio säsonger till (helst utan Doggett och Reyes…)! Kanske den största hypen jag kände under 2015?

Förväntan inför 2016: Assassin's Creed

Assassin’s Creed

Filmen alltså. Jag är inne i en hype eftersom jag för tillfället spelar Assassin’s Creed: Syndicate och älskar det mesta med det. Hur Creed-spelserien kommer att översättas till vita duken återstår att se, men jag hoppas på mycket spring över hustak, ziplineglidningar och hukande i hörn. Av filmtrailern att döma verkar Assassin’s Creed-filmen dock inte fokusera på det som är bäst med hela lönnmördaraffären utan vara en mix av storskaligt krig och klyschiga kärlekshistorier. Snälla, motbevisa mig.

Förväntan inför 2016: George R. R. Martin

Att George R. R. Martin får tummen ur

Att Game of Thrones nu har kommit ikapp böckerna kanske är den välbehövliga piska George R. R. Martin behöver för att färdigställa den näst sista delen i A Song of Ice and Fire, betitlad The Winds of Winter. Det har varit en lång väntan och nu är vi en hel värld som inte kan bärga oss inför detta århundrades bästa fantasybokseries upplösning.

Förväntan inför 2016: Graham Coxon

Att Graham Coxon ska släppa nytt

Det här är vild spekulation och helt och hållet önsketänkade från min sida. Men vore det inte dags nu, Graham? A+E släpptes 2012. Efter Blurs bejublade återförening förra året är det dags för nytt solomaterial av den här gudabenådade multiinstrumentalisten.

Förväntan inför 2016: Berlin

Berlin

Det här slår in om bara några dagar. Att boka en resa till en lika kall vinterstad som den jag reser ifrån kanske kan tyckas underligt, men jag tänker hålla mig varm genom omfattande intag av gott, tyskt öl. Som den planeringsjunkie jag är har jag gjort omfattande research på vad som ska upplevas, förtäras och besökas. Förhoppningsvis blir resan den perfekta kickstarten på året!

Förväntan inför 2016: Arcade Fire

En ny Arcade Fire-skiva

I stil med Graham Coxon-bönen kommer här ytterligare en musikrelaterad önskning. Det verkar tyvärr inte vara på tapeten för Arcade Fire att just nu följa upp sin senaste, kritikerrosade skiva Reflektor, men om de ska fortsätta sitt mönster med att släppa en ny skiva var tredje år så är det dags 2016. Please do!

Förväntan inför 2016: Fable Legends

Fable Legends

Kinect-fadäsen åsidosatt så har Lionhead alltid lyckats riktigt bra med sina Fable-spel. Med det kommande tillägget i sviten kommer skaparna att gå utanför ramarna och skapa ett free-to-play-spel för onlinemarknaden där kooperation kommer att ha en nyckelroll. Det låter inte så mycket som Fable, eller hur? Det blir mycket intressant att se hur denna version av Albion tas emot.

Förväntan inför 2016: Håkan Hellström

Håkan Hellström @ Ullevi

Det blir en långweekend i Göteborg när Håkan Hellström intar Ullevi den 5 juni för en av hans två konserter i år. Håkan har varit soundtrack till mången studentdagar och -fester, så jag förväntar mig ett glädjefyllt och alkoholstinnt återfall i ungdomlighet.

Förväntan inför 2016: Fallout 4

Jag ska spela Fallout 4

Nu när jag äntligen (upphöjt till femton) har en Ny, Bra Dator igen, ska jag sätta tänderna i Fallout 4. Hypen når inga gränser.

Förväntan inför 2016: Mr Robot

Mr. Robot

Efter en övertygande första säsong hoppas jag att Rami Malek och kompani briljerar ytterligare i fortsättningen. Mr. Robot kombinerade skickligt aktivist- och hackerkulturen med subjektivt berättande, psykisk sjukdom och mänskliga beteenden ovanliga för mainstreamserier. Nu är det dags för säsong två att fortsätta på den banan.

Förväntan inför 2016: The Elder Scrolls

Ny info om The Elder Scrolls

Hur länge ska de fortsätta med The Elder Scrolls Online? Spelar någon det fortfarande? Vad vi alla vill ha är The Elder Scrolls VI. Alla! Bethesda, ge oss åtminstone ett lillfinger av information. Tänd ett litet stearinljus av hopp.

Förväntan inför 2016: Preacher

Preacher

Som fan av Garth Ennis The Boys, men utan att ha läst Preacher, ska denna nya tv-serie bli riktigt spännande att följa. Trailern hintar om blod, död och våld i mängd – det är som bäddat för succé. Om serien blir omtyckt kanske någon nappar på idén att göra även The Boys till tv-serie. Det skulle bli den råaste svarta humor-serien i världen någonsin. Dessutom är ju Simon Pegg redan typecastad för huvudrollen.

Förväntan inför 2016: Rogue One - A Star Wars Story

Rogue One: A Star Wars Story

Det som förstås kommer vara årets mest omtalade film – det här kommer knappast vara enda gången jag nämner den framöver. Det gäller att hålla tummarna för att Disney förstår värdet i kvalitet, trots att de ska spotta ur sig spinoffs åt höger och vänster under längre tid än vi kan se i våra spåkulor. Jag hoppas att de inte anammar Marvel-receptet och släpper sju (!) filmer av dubiös standard per år.

Förväntan inför 2016: Suicide Squad

Suicide Squad

Något så ovanligt som en superhjältefilm jag faktiskt ser fram emot. Kanske beror det på att det är DC och inte Marvel. Kanske beror det på att den verkar jävligt tuff. Eller kanske beror det på att Scott Eastwood har en roll. (Skojar bara. Eller?)

Förväntan inför 2016: The Coral - Distance Inbetween

The Coral – Distance Inbetween

Äntligen släpper ett av mina favoritband nytt! Två låtar finns redan ute för alla som vill lyssna, och Chasing the Tail of a Dream är redan en utmanare till titeln Årets låt 2016.

Förväntan inför 2016: The Fall

The Fall

I förrgår la Gillian Anderson (denna fantastiska kvinna!) upp en bild på sig själv och Jamie Dornan till texten ”Jamie Dornan, sweetest man alive, just wrapped season 3 of The Fall.” Spontanjubel utbröt.

Förväntan inför 2016: The Fifth Wave

The Fifth Wave

Vänta, va? Ser jag fram emot en filmatisering av en young adult-bok? Vart är världen på väg? Okej, det kanske inte är exakt så det ligger till. Jag läste Den femte vågen av Rick Yancey för ett tag sedan och tyckte inte ens att den var särskilt bra, men det finns väl något slags lag på att se filmversioner av böcker man läst? Inte? Då kanske jag ska överväga att strunta i det – The Fifth Wave har nämligen fått väldigt ljummen kritik. I skrivande stund har den 5,6 på Imdb och 17% på Rotten Tomatoes… Hehe.

Förväntan inför 2016: The Libertines
Peter Doherty och Carl Barât.

The Libertines @ Columbiahalle

Här har vi den verkliga anledningen till att jag åker till Berlin i februari. Eftersom de på sin turné tokdissar Skandinavien blir det i Tyskland jag ska få höra hur låtarna från nya skivan står sig gentemot de gamla klassikerna. Det här är ingen överdrift: hittills det absolut bästa 2016 har att erbjuda.

Förväntan inför 2016: Warcraft - The BeginningWarcraft: The Beginning

Den här filmen kan bli hur dålig som helst. Men den kan också få samtliga nördhjärtan i hela världen att klappa extra hårda slag av lycka när en gryphon seglar ner över Stormwind City. Ett av årets absoluta biomåsten.

Förväntan inför 2016: Westworld

Westworld

En serie baserad på en sjuttiotalsfilm med samma namn. Bara lyssna på beskrivningen: en futuristisk nöjespark bebodd av konstgjorda varelser. Dessutom är den skapad av Christopher Nolans brorsa Jonathan.

Förväntan inför 2016: World of Warcraft - Legion

World of Warcraft: Legion

Hur många gånger man än lyckas fly från Azeroths skarpa klor, så lurar Blizzard tillbaka en. En massinvandring tillbaka till World of Warcraft kommer oundvikligen att ske när Legion släpps. Jag kommer att vara en av dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *